Mini cursus fotoboek maken

Met een smartphone altijd in je broekzak, is het makkelijker dan ooit om lekker veel foto’s te maken. Een dagje uit, een weekje vakantie, een gezellige verjaardag of gewoon, zomaar een mooi plaatje. We leggen alles vast, zetten het op onze computer en dan vergeten we het. Maar hoe leuk is het om een mooi fotoboek te maken van al die foto’s? In de praktische minicursus fotoboeken maken van Seniorweb leer je hoe dat het beste aan te pakken. In de laatste les begin je met het maken van een persoonlijk fotoboek.

Wat komt er aan bod? Vooraf aan de cursus leer je de software te vinden, downloaden en installeren. We werken met het programma van Kruidvat, maar dat is vergelijkbaar aan andere programma’s. In de eerste twee lessen ontdek je de mogelijkheden van het programma door een oefenboek te maken met eigen foto’s of foto’s van de cursus. Je leert foto’s te plaatsen, een ander formaat te geven en natuurlijk de pagina’s op te maken. Daarbij krijg je tips over de mooiste opmaak en hoe je tekst bij de foto’s kunt zetten.

Wat heb je nodig? Een laptop met Windows 7 of hoger. Het is handig als je zelf een laptop meeneemt en eventueel een USB stick met eigen foto’s.

Praktische informatie De cursus bestaat uit 3 lessen van elk 2 uur gegeven in de Leslocatie in Twello in de Bibliotheek aan het Marktplein. Cursusdata zijn woensdagmiddag 22 en 29 januari en 5 februari, alle dagen van 14.00 tot 16.00 uur. Er is plek voor minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. Kosten zijn € 30 inclusief cursusdocumentatie en koffie of thee.

Aanmelden


(op het opgegeven mailadres ontvangt u een kopie van uw bericht)